Jazzduo Majazztic (saxofoon en gitaar) speelde afgelopen oktober vorig jaar achtergrondjazz muziek in een park in Utrecht tijdens een gezellig samenzijn. U hoort een opgewekt medium up tempo jazznummer. Kijk ook op: https://www.majazztic.nl/jazzduo

Eigenlijk hebben alle jazztrio’s en jazzbands van tegenwoordig de jazzstandard “All of Me” wel op hun repertoire. Welke stijl het jazztrio of jazzduo zich ook in thuis voelt; Swing, Bebop of Gipsyjazz. “All of Me” is zoals gezegd een jazzstandard uit 1931, geschreven door Gerald Marks en Seymour Simons.

Belle Baker maakte de eerste plaat opname. Vanaf toen werd het een van de meest gecoverde nummers van zijn tijd. Onder meer de volgende zangers brachten er een versie van uit: Billie Holiday, Louis Armstrong, Mildred Bailey, Benny Goodman. Eveneens Teddy Wilson Ella Fitzgerald, Dean Martin, Frank Sinatra, en Frankie Laine zetten het op plaat. Vergeet ook Johnnie Ray, Django Reinhardt, Willie Nelson en Michael Bublé niet.

Vaudeville ster Belle Baker liet het publiek kennismaken met de song “All of Me” op de radio in 1931. Seymour Simons en Gerald Marks, twee liedjesschrijvers uit Detroit, boden Baker hun lied aan en ze zong het op het podium van het Fisher Theatre in Detroit. Naar het verhaal luidt, zou de zangeres pas haar echtgenoot verloren hebben waardoor ze na de uitvoering van het lied in tranen uitbarstte. Het verhaal verscheen in de pers en in de kortste tijd werd het lied een hit.

De song werd ook een grote hit in de versie van Paul Whiteman en Louis Armstrong in 1932.

Moderne uitvoeringen zijn die van Chelsea Krombach voor haar debuutalbum Look for the Silver Lining, die van Laurence Juber in akoestisch instrumentale versie op zijn album PCH uit 2007, en die van Michael Bublé op zijn album Crazy Love.

Bron: Wikipedia

Chat openen
1
Scan de code
Hoi! Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons Jazz Trio of Jazz Duo. Kan ik je helpen?