Jazzduo Majazztic (Victor-gitaar & Bert-gitaar) speelden op 7 augustus 2018 in een Utrechts park een aantal jazz en blues stukken. U hoort een fijn swingend uptempo nummer.

Sweet Georgia Brown, een stuk van Ben Bernie, Maceo Pinkard en Kenneth Casy uit 1925. Het nummer is voor het eerst opgenomen in 1925 door bandleider Ben Bernie. Het was een nummer 1 hit voor Ben Bernie and his Hotel Roosevelt Orchestra. Op 7 augustus 2018 gespeeld tijdens een sessie met gitarist Victor van Kampen. Wil je meer van ons zien? Kijk op ons YouTube kanaal Majazztic of Victor & Bert. Boekingen, email: info@gitaarles-leusden.nl of bel: 06 13 220 174

Het verhaal gaat dat Ben Bernie op het idee van het liedje kwam na een ontmoeting met Dr. George Thaddeus Brown (1863-1941), een lid van het Huis van Afgevaardigden van de staat Georgia. Brown vertelde bij die gelegenheid hoe zijn dochter Georgia aan haar naam kwam. Toen ze geboren was, nam de verenigde vergadering van Huis van Afgevaardigden en Senaat van Georgia een resolutie aan dat Brown zijn dochter de naam Georgia moest geven, naar de staat die hij diende. Aldus geschiedde. Vandaar de regel ‘Georgia claimed her, Georgia named her, Sweet Georgia Brown.’[1][2]

Het liedje gaat over het meisje Georgia Brown, dat alle mannen om haar vinger windt en andere meisjes jaloers maakt. Het nummer is talloze malen opgenomen, zowel met zang als alleen instrumentaal. Veel zangers brachten kleine veranderingen in de tekst aan.

Een versie van de kunstfluiter Brother Bones, opgenomen in 1949, waarbij de zangpartij niet gezongen maar gefloten wordt, werd in 1952 gekozen als clublied van het basketbalteam Harlem Globetrotters.

Bron: Wikipedia

Chat openen
1
Scan de code
Hoi! Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons Jazz Trio of Jazz Duo. Kan ik je helpen?