Jazztrio Majazztic (saxofoon, gitaar, contrabas) speelde in december 2015 achtergrondjazz in een restaurant in Wassenaar. U hoort een swingend medium tempo jazznummer.

Theodore Walter (Sonny) Rollins (New York, 7 september 1930) is een Amerikaans jazzmuzikant en tenorsaxofonist. Sonny Rollins heeft al een lange productieve carrière in de jazz. Hij begon op zijn elfde, en speelde al voor zijn twintigste samen met Thelonious Monk. Tegenwoordig toert hij nog en neemt hij nog albums op. Generatiegenoten met wie hij opnamen maakte en die hij inmiddels overleefd heeft, zijn onder anderen John Coltrane, Miles Davis en Art Blakey. Rollins staat bekend om zijn krachtige sound die hij onder meer aan zijn circulaire ademhalingstechniek en het gebruik van een heel open mondstuk te danken heeft.

Rollins staat erom bekend dat hij eenvoudige, oppervlakkige of ongewone muziek gebruikt en daarop een improvisatie baseert (bijvoorbeeld: ‘There’s No Business Like Show Business’ op Work Time, ‘I’m an Old Cowhand’ op Way Out West, en ‘Sweet Leilani’ op This Is What I Do). Hij heeft weinig nummers gecomponeerd, maar bekend gebleven zijn wel ‘St. Thomas’, ‘Oleo’, ‘Alfie’s Theme’, ‘Airegin’ en ‘Doxy’.

Zijn latere albums zijn niet zo bijzonder als zijn eerdere, maar zijn optredens in jazztrio en andere jazzbands zijn, al meer dan 25 jaar, nog steeds krachtig en van een grootheid.

Doxy“is een vroege compostite van jazzsaxofonist Sonny Rollins. Het verscheen als eerste op het album Bags’ Groove van Miles Davis. Het akkoordenschema is van het Bob Carleton’s stuk Ja-Da. Toen Sonny Rollin uiteindelijk zijn eigen platenlabel oprichtte noemde hij dit Doxy Records.

Door de vele uitvoeringen op diverse albums van diverse jazzmuzikanten is Doxy door de jaren heen een jazzstandard geworden. Doxy werd geschreven in Engeland tijdens een Europese tour.

Bron: Wikipedia

Chat openen
1
Scan de code
Hoi! Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons Jazz Trio of Jazz Duo. Kan ik je helpen?